sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

Päätin tänään leipoo runebergin torttuja. Runebergin tortut on helppo ja nope tehdä =)

Raaka-aineet:                                     Pinnalle:

100g margariinia                                 Vadelmahilloa ja sokerivesikuorrutusta
1dl sokeria
1 kpl kananmunia
1dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
n. 1tl kardemummaa tai enemmän (oman maun mukaan)


Tee näin!

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ( valkoiseksi).
Lisää kananmuna.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan.
Kun ainekset on sekottunut hyvin, laita muffinsi vuokaan paperi vuokia ja lisää taikinaa noin 1 ruokalusikallinen jokaiseen vuokaan.
Paista torttuja uunissa (200 astetta) noin 10 minuuttia.
Anna torttujen jäähtyä.
Lisää hilloa tortun keskelle ja ympyröi hillo sokerivesiseoksella.

Nauti =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti