tiistai 18. kesäkuuta 2013

Karjalanpiirakat

Vasemalla ensimmäinen ja oikealla viimesin. Kyllä eron huomaa =D


Koulussa sain yksipäivä tehdä karjalanpiirakoita. Eka hieman jännitti sillä olin kerran aikasemmin tehnyt karjalanpiirakoita ja se ei onnistunut niin hyvin. Onneksi meillä on niin hyvä opettaja, että tällä kertaa onnistu =D

Tästä löytyy ohje jos joku haluaa kokeilla.

Karjalanpiirakat 25kpl

Puuro:
1 litra täysmaitoa tai 1/2 litraa kermaa ja vettä
1,75-2 dl puuroriisiä
5 ml suolaa
Lisää puuroriisi kuumaan maitoon ja anna kiehua kunnes kypsää. Lisää suola LOPPUUN (jottei puuro juoksetu). Jäähdytä puuro ja lisää siihen 1 kananmuna raakana.

Kuoritaikina:
1,6 dl kylmää vettä
0,4 dl öljyä
5 ml suolaa
3 dl ruisjauhoa
2 dl vehnäjauhoja
Lisää veteen suola ja jauhot. Lisää öljy. Tee taikinasta sitkeähköksi ja kiinteäksi.

Leivo tasapaksu 25cm:n pituinen tanko. Jaa se 1cm:n paloihin (25kpl). Taputtele palat käsin halkasiltaan 5 cm:n kakaroiksi ja lado ne limittäin jauhojen kanssa. peitä muovilla. (Tärkeä pitää koko aika peitettynä, ettei kakkarat kuivu!!).
Ripottele jauhoja pöydälle. Kaaviloi kakkarat niin, että se alkaa pyöriä. Pyöritä pulikalla kakkarat päällä edestakaisin ja samalla kevyesti painaen vuorotellen pulikan oikeaa ja vasenta päätä alaspäin. Ripottele lisää jauhoja tarvittaessa (ruisjauhoja). Kaaviloi, kunnes halkasija on 14 cm. Lado kuoret jauhotetulle pöydälle limittäin. Ripottele jauhoja väliin. Peitä muovilla.
Harjaa neljä kuorta ja levitä ne jauhotetulle pöydälle. Annostele 50g puuroa jokaisen kuoren keskelle puurokauhalla. Taita etureunat puuron päälle. Rypytä itsestäsi poispäin, etusormilla itseesi päin vetäen ja samalla hiukan painaen. Lado piirakat pellille vieri viereen.
Paista piirakat uunissa + 250-300 celsiusasteessa.
Kun piirakat ovat kypsiä kasta ne vesi voi seoksessa. 1 dl vettä ja 150g voita. Nauti piirakat esim. munavoin kanssa. 

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesäloma on alkanut ja mikäpä parempi keino juhlia kuin mennä shoppaileen ja nauttia jäälatestä =D




sunnuntai 26. toukokuuta 2013

PICK-NICK

Koulussa pidimme pick-nick päivän :) Valitettavasti emme päässeet ulos, koska pihalla sato :( Sateesta huolimatta pidimme pick-nickin sisällä, ja tunnelma oli melkein yhtä hyvä kuin pihalla olisi ollut :)


Kesäinen alkumalja
Broiler-pastasalaatti
Kinkkutäytteiset tuulihatut
Tomaatti-Mozzarellapiirakka



Mustikkamasariinit <3
Suklaa-muffinit







sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Yrtit





Päätin tänä vuonna kokeilla kasvattaa itse yrttejä. Saa nähdä onnistuuko. Kuvassa näkyy: vasemmalla takana, minttu, sen vieressä punainen basilika, -> korianteri -> lehtipersilija. Vasemmalla edessä: timjami -> basilika ja persilija. Toivottakaa onnea (Y) =D

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Dubai

                                               DUBAI <3

Kävin lomalla Dubaissa, ja oli aivan ihana loma. Sielä sai maistaa ja nauttia paljon uusista mauista :D Tietenkin sai myös nauttia auringosta ja sen lämmöstä :)
Vadelma leivos

Joka aamuinen CAPPUCCINO!!

Jälkiruoka leivoksia

The white chocolate fountain..

Cupcakes

Mozzarella, tomato salad

vuohenjuusto salaatin kera

Naudan pihvi

Lime juustokakku
Chocolate souffle


Pannacotta
Creme brulee
Cappuccino leivos

Siinä muutama kuva :)
SSM kiittää ja kuittaa :D





sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

COFFEE HOUSE!!
Tässä kylmän talven keskelle iso kuppi Lattee vaniljasiirapin kera!! NAM =D

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Pinaatti-fetapiirakka:

Pohja:
100g margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kylmää vettä
1/2 tl suolaa

                                                      Täyte:
                                                      150g fetajuustoa
                                                      150g pinaattia
                                                      100g sipulia
                                                      3 kpl kananmunia
                                                      2 dl kermaa
                                                          mustapippuria


1. Sekoita pohjan ainekset nopeasti sekaisin. Älä vaivaa. Painele vuokaan (halkaisija n.27cm).
2. Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. 
3. Esipaista suoraan kylmästä 200C 10 min.
4. Paloittele feta (tarvittaessa) hienonna sipuli. 
5. Laita vuokaan feta, sipuli ja pinatti.
6. Mausta pippurilla.
7. Sekoita keskenään kananmunat ja kerma. Kaada seos vuokaan.
Paista 200C 45-55 minuuttia.
Nauti lämpimänä. NAM :)