Mureke:
4 keitettyä punajuurta
4 porkkanaa
200g jauhelihaa
2 kananmunaa
kourallinen auringonkukansiemeniä
suolaa
mustapippuria
2 punasipulia (tai halutessaan voi käyttää tavallista sipulia)
2 valkosipulin kynttä
n. 2dl maissilastuja (corn flakes) tai voi halutessaan käyttää korppujauhoja
Hienonna punajuuri ja sipuli pieneksi. Hienonna porkkana pineksi ja ryöppää ne kiuhuvassa vedessä, siten että porkkana on hieman pehmeämpää. Murskaa valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään massaksi ja asettele leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Tomaatti couscous:
kourallinen pieniä tomaatteja ( Maun mukaan). Hienonna tomaatit pieneksi. Kaada astiaan couscous jyvät ja päälle kiuhuvaa vettä. Anna turvota, kunnes couscous on pehmeää. Lisää tomaatit ja hieman suolaa. Voit halutessasi lisätä sitruunamehua.
Puolukka piirakka:
150g voita (sulatettuna)
1dl sokeria
kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Kun voi on jäähtynyt käden lämpöiseksi lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita voi seokseen. Laita taikina piirakka vuokaan.
Lisää taikinan päälle puolukoita ja sokeria tai survo puolukat hilloksi ja lisää sokeria.
1 kermaviili purkki
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
kananmuna
Puolukoiden päälle lisää kermaviili seos. Paista 200 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti