tiistai 7. lokakuuta 2014

"kaappi ruokaa"

"Kaappi ruoka" tarkoittaa minun mielestäni, sitä että teet ruokaa käyttäen raaka-aineita mitä kaapista löytyy. Tänään tein niin ja päädyin tekemään punajuuri, porkkana ja jauheliha mureketta, tomaatti couscousin kera. Äitini teki puolukkapiirakkaa jälkiruoaksi. 

Mureke:
4 keitettyä punajuurta
4 porkkanaa
200g jauhelihaa
2 kananmunaa
kourallinen auringonkukansiemeniä
suolaa
mustapippuria
2 punasipulia (tai halutessaan voi käyttää tavallista sipulia)
2 valkosipulin kynttä
n. 2dl maissilastuja (corn flakes) tai voi halutessaan käyttää korppujauhoja

Hienonna punajuuri ja sipuli pieneksi. Hienonna porkkana pineksi ja ryöppää ne kiuhuvassa vedessä, siten että porkkana on hieman pehmeämpää. Murskaa valkosipuli.  Sekoita kaikki ainekset keskenään massaksi ja asettele leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. 

Tomaatti couscous:
kourallinen pieniä tomaatteja ( Maun mukaan). Hienonna tomaatit pieneksi. Kaada astiaan couscous jyvät ja päälle kiuhuvaa vettä. Anna turvota, kunnes couscous on pehmeää. Lisää tomaatit ja hieman suolaa. Voit halutessasi lisätä sitruunamehua. 

Puolukka piirakka:
150g voita (sulatettuna)
1dl sokeria
kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Kun voi on jäähtynyt käden lämpöiseksi lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita voi seokseen. Laita taikina piirakka vuokaan. 

Lisää taikinan päälle puolukoita ja sokeria tai survo puolukat hilloksi ja lisää sokeria. 
1 kermaviili purkki
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
kananmuna
Puolukoiden päälle lisää kermaviili seos. Paista 200 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti