Tein ekaa kertaa härän pippuripihviä ja päätin tehdä siitä medium. Onnistuin täydellisesti =D
Pinaatti ja tomaatti salaatti. salaatin kastikkeena basilikalla maustettua oliiviöljyä. Uuniperunoita, sienikastiketta ja täydellinen härän pippuripihvi!
perjantai 5. heinäkuuta 2013
torstai 4. heinäkuuta 2013
Mango lime-juustokakku
Kesäinen herkku =D
Ohje
pohja:
185g keksiä (esim. digestive, wilhelmina)
50g voita (esim. meijerivoi)
Täyte:
2 tlk säilykemangoa
1 tl raastettua limetinkuorta
1/2 dl limettimehua
1 rkl vaniljasokeria
2 rasiaa valio viola mango tuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 valkuaista
1-2 dl sokeria (maun mukaan)
2 rkl mehua tai vettä (liivatetta varten)
Valmistus:
Murskaa keksit ja sekoita sulaneeseen voihin. levitä rengasvuokaan (halkasija 24cm).
Valuta säilykemanggot ja murskaa ne.
Pese kuumalla vedellä limetit ja raasta kuori. Purista limetistä mehua n. 1/2 dl.
Sekoita mangosose, limetin kuori, limetin mehu, tuorejuusto ja vanilijasokeri.
Laita liivatteet pehmittyyn runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri hiljalleen joukkoon.
Purista liivatelehdet ja liuota kuumaan mehuun tai veteen, jotta ne sulaa joukkoon. Lisää liivate seos mangososeeseen. Lisää lopuksi valkuais sokeri seos joukkoon. Laita täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä.
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti =D
Ohje
pohja:
185g keksiä (esim. digestive, wilhelmina)
50g voita (esim. meijerivoi)
Täyte:
2 tlk säilykemangoa
1 tl raastettua limetinkuorta
1/2 dl limettimehua
1 rkl vaniljasokeria
2 rasiaa valio viola mango tuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 valkuaista
1-2 dl sokeria (maun mukaan)
2 rkl mehua tai vettä (liivatetta varten)
Valmistus:
Murskaa keksit ja sekoita sulaneeseen voihin. levitä rengasvuokaan (halkasija 24cm).
Valuta säilykemanggot ja murskaa ne.
Pese kuumalla vedellä limetit ja raasta kuori. Purista limetistä mehua n. 1/2 dl.
Sekoita mangosose, limetin kuori, limetin mehu, tuorejuusto ja vanilijasokeri.
Laita liivatteet pehmittyyn runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri hiljalleen joukkoon.
Purista liivatelehdet ja liuota kuumaan mehuun tai veteen, jotta ne sulaa joukkoon. Lisää liivate seos mangososeeseen. Lisää lopuksi valkuais sokeri seos joukkoon. Laita täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä.
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti =D
Sama kakku, mutta päälle on tehty mehusta hyytelö ja koristeltu itsetehdyillä suklaa koristeilla. |
tiistai 18. kesäkuuta 2013
Karjalanpiirakat
Vasemalla ensimmäinen ja oikealla viimesin. Kyllä eron huomaa =D |
Koulussa sain yksipäivä tehdä karjalanpiirakoita. Eka hieman jännitti sillä olin kerran aikasemmin tehnyt karjalanpiirakoita ja se ei onnistunut niin hyvin. Onneksi meillä on niin hyvä opettaja, että tällä kertaa onnistu =D
Tästä löytyy ohje jos joku haluaa kokeilla.
Karjalanpiirakat 25kpl
Puuro:
1 litra täysmaitoa tai 1/2 litraa kermaa ja vettä
1,75-2 dl puuroriisiä
5 ml suolaa
Lisää puuroriisi kuumaan maitoon ja anna kiehua kunnes kypsää. Lisää suola LOPPUUN (jottei puuro juoksetu). Jäähdytä puuro ja lisää siihen 1 kananmuna raakana.
Kuoritaikina:
1,6 dl kylmää vettä
0,4 dl öljyä
5 ml suolaa
3 dl ruisjauhoa
2 dl vehnäjauhoja
Lisää veteen suola ja jauhot. Lisää öljy. Tee taikinasta sitkeähköksi ja kiinteäksi.
Leivo tasapaksu 25cm:n pituinen tanko. Jaa se 1cm:n paloihin (25kpl). Taputtele palat käsin halkasiltaan 5 cm:n kakaroiksi ja lado ne limittäin jauhojen kanssa. peitä muovilla. (Tärkeä pitää koko aika peitettynä, ettei kakkarat kuivu!!).
Ripottele jauhoja pöydälle. Kaaviloi kakkarat niin, että se alkaa pyöriä. Pyöritä pulikalla kakkarat päällä edestakaisin ja samalla kevyesti painaen vuorotellen pulikan oikeaa ja vasenta päätä alaspäin. Ripottele lisää jauhoja tarvittaessa (ruisjauhoja). Kaaviloi, kunnes halkasija on 14 cm. Lado kuoret jauhotetulle pöydälle limittäin. Ripottele jauhoja väliin. Peitä muovilla.
Harjaa neljä kuorta ja levitä ne jauhotetulle pöydälle. Annostele 50g puuroa jokaisen kuoren keskelle puurokauhalla. Taita etureunat puuron päälle. Rypytä itsestäsi poispäin, etusormilla itseesi päin vetäen ja samalla hiukan painaen. Lado piirakat pellille vieri viereen.
Paista piirakat uunissa + 250-300 celsiusasteessa.
Kun piirakat ovat kypsiä kasta ne vesi voi seoksessa. 1 dl vettä ja 150g voita. Nauti piirakat esim. munavoin kanssa.
sunnuntai 26. toukokuuta 2013
PICK-NICK
Koulussa pidimme pick-nick päivän :) Valitettavasti emme päässeet ulos, koska pihalla sato :( Sateesta huolimatta pidimme pick-nickin sisällä, ja tunnelma oli melkein yhtä hyvä kuin pihalla olisi ollut :)
Kesäinen alkumalja |
Broiler-pastasalaatti |
Kinkkutäytteiset tuulihatut |
Tomaatti-Mozzarellapiirakka |
Mustikkamasariinit <3 |
Suklaa-muffinit |
sunnuntai 12. toukokuuta 2013
Yrtit
Päätin tänä vuonna kokeilla kasvattaa itse yrttejä. Saa nähdä onnistuuko. Kuvassa näkyy: vasemmalla takana, minttu, sen vieressä punainen basilika, -> korianteri -> lehtipersilija. Vasemmalla edessä: timjami -> basilika ja persilija. Toivottakaa onnea (Y) =D
perjantai 26. huhtikuuta 2013
Dubai
DUBAI <3
Kävin lomalla Dubaissa, ja oli aivan ihana loma. Sielä sai maistaa ja nauttia paljon uusista mauista :D Tietenkin sai myös nauttia auringosta ja sen lämmöstä :)
Siinä muutama kuva :)
Kävin lomalla Dubaissa, ja oli aivan ihana loma. Sielä sai maistaa ja nauttia paljon uusista mauista :D Tietenkin sai myös nauttia auringosta ja sen lämmöstä :)
Vadelma leivos |
Joka aamuinen CAPPUCCINO!! |
Jälkiruoka leivoksia |
The white chocolate fountain.. |
Cupcakes |
Mozzarella, tomato salad |
vuohenjuusto salaatin kera |
Naudan pihvi |
Lime juustokakku |
Chocolate souffle |
Pannacotta |
Creme brulee |
Cappuccino leivos |
Siinä muutama kuva :)
SSM kiittää ja kuittaa :D
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)