lauantai 22. maaliskuuta 2014

Hollanti!!

Kuvia vähän tämän viikon tuotoksista.
Kasvis ravioli.

Kasvisversio carpacciosta.

Porkkana muffini, porkkana lastulla, créme fráich jäätelöä ja créme fráich täyte.

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Sekalaista

Nyt kun olen Hollannissa vaihto-oppilaana en ole kauheasti ehtinyt päivitteleen tätä blogia. Minulla on toinen blogi jota olen päivitäny, ja se liittyy tähän vaihtoon.
http://meandmytimeinholland.blogspot.nl/
Täälä on aika kulunut nopeasti. Laitan muutaman ruoka kuvan tänne:

Paikallista pannukakkua. Tällä kertaa täytteenä oli vuohenjustoa, rucolaa, pinjansiemeniä ja pekonia.

Töissä tehty tartar pihvi.



Paikallisat pikaruokaa. 

Itse tehtyjä sipulirenkaita.
Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä sipulirenkaita. Koska kaikkia raaka-aineita ei ollut, niin päätin leivittämällä tehdä ne. Tuli hyviä kyllä. 

Ohje:
1 iso sipuli
vehnäjauhoja
kananmuna
korppujauhoja
Paisto öljyä

Leikkaa sipuli renkaiksi. Pyöritä renkaat vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Laita renkaat paistumaan öljyyn kunnes kullan ruskeita. Ota renkaat pois öljystä ja laita talouspaperin päälle. Mausta renkaat makusi mukaan ja nauti. 

lauantai 1. helmikuuta 2014

Maailman parhaat BROIWNIET!!






                                                                                 


 Ainesosat:

300g Sokeria      
250g Voita      
250g Suklaata (70 % kaakaota)  
3 kananmunaa ja 1 keltuainen                                              
60g Vehnäjauhoa       
60g Kaakaojauhetta      
½ tsp Leivinjauhetta
Valmistus: Vaahdota sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat yksitellen samalla sekoittaen voi sokeri seokseen. Lisää loput aineet seokseen. Levitä 23x23cm kokoiseen astiaan taikina ja paista uunissa 180- asteisessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti. (voit myös tarjoilla lämpimänä).


perjantai 17. tammikuuta 2014

Riisimuro herkku!!



How to do it?

25 g voita
175 g vaahtokarkkeja
riisimuroja

Teen näin:
Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon vaahtokarkit ja anna sulaa kokonaan. Kun seos on sulanut lisää riisimuroja kunnes seos on mielestäsi sopivaa. Muotoile seos leivinpaperin päällä. (levyksi, palloiksi).
Anna jäähtyä ja tarjoile. Nauti!!

torstai 2. tammikuuta 2014

London 2013!!

At the airport:  Meat burger

Day 1
Mikä parempi kuin aloittaa loma with fish and chip's?



                                                 Sunday roast. Uunissa paahdettua kanaa, paahdettuja perunoita, pannukakku, gravy ( kastike) ja ruusu kaaleja.
Ja jälkiruoaksi juustokakkua.


   
                                        
Petteri punakuono!

                                                Day 3.
                                                Kaakao!


Pientä naposteltavaa.
                                                            Day 4 Shoppailu päivä ja lounaaksi veljeni söi mac and cheesw ja                                                    minä söin beef cottage pie,

                                               Kunnon pubi ruokaa!!!








                                                Uudenvuoden aattona syötiin kiinalaista


keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Riisivanukas!!!!

Olen pitkään haaveillut tekeväni riisivanukasta ja nyt vihdoinkin päätin tehdä.


Ohje:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1/2 suolaa
2 dl vanilja kastiketta
2 kananmunan keltuaista
1 vaniljatanko

Laita vesi kiehumaan. Kun vesi kiuhuu lisää riisi ja sekoita kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Sekoita ja anna kypsyä kunnes valmis. HUOM!! Puuro palaa erittäin helposti pohjaan koska on maitopohjainen tuote!! Kun puuro on valista sekoita joukkoon suola. Leikkaa vanilijatanko halki ja poista siemenet ja lisää ne puuroon. Anna puuron jäähtyä lämpöiseksi ja lisää sitten loput aineista. Sekoita hyvin ja kaada tarjoilu astiaan. Laita jääkaappiin ja tarjoile kun vanukas on jäähtynyt.

lauantai 14. joulukuuta 2013

Pannukakku ja kanelijäätelö!!

Tein tässä yksi päivä sitten pannukakkua ja kanelijätelöä herkuksi ja jopa kaverini pitivät siitä :D




Pannukakku ohje:
4 kananmunaa
1 1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 l maitoa
n. 8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikka ainekset sekaisin ja levitä voideltuun uunivuokaan tai uuninpellille, jossa on leivinpaperia. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10-15 minutia kunnes kypsä.

Vinkki: Gluteeniton pannukakku on yhtä helppo tehdä. Lisää vehnäjauhojen sijaan gluteenitonta jauhoa.

Kanelijäätelö:
1 l tavallista vaniljajäätelöä
n. 2.4 rkl kanelia
vanilija sokeria maun mukaan

Anna jäätelön hieman sulaa, jotta voit sekoittaa mausteet sekaan. Maista. Laita pakkaseen tai tarjoile heti. Huom! Kanelin maku vahvistuu pakkasessa.