sunnuntai 25. elokuuta 2013

Parsa- ja hernerisotto!

Raskas työviikko takana ja kaksi vapaapäivää. Mikä sen parempi kuin tehdä hyvää ruokaa ja nauttia muusta kuin työelämästä :)




HOW TO DO THIS?
Tarvitset:
500g tuoretta parsaa
1 l kasvislientä
50g voita
1 sipuli
300g risotto riisiä
150ml kuivaa valkoviiniä
100g tuoreita tai pakaste herneitä
parmesaanijuustoa

Tee näin:
Pese ja leikkaa parsat. Laita kattilaan kasviliemi ja parsat. Kiehauta 5 minuuttia ja sen jälkeen hauduta vielä noin 5 minuuttia. Sillä välin hienonna sipuli pieneksi. Lisää paistinpannuun voi ja sipuli. Kun sipuli on pehmennyt lisää joukkoon riisi. Anna riisin kypsyä noin minuutin ja lisää valkoviini. Ota parsat pois kattilasta ja soseuta. (SÄÄSTÄ LIEMI). Kun parsat on soseutettu lisää ne riisin joukkoon. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin kaada 1/3 osa kasvislientä joukkoon. Anna kypsyä. Lisää hetken kuluttua lisää lientä. Ja lopuksi lisää loput liemestä ja herneet joukkoon. Kun risotto on valmista lisää parmesaania maun mukaan. Laita tarjolle ja NAUTI!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti