sunnuntai 25. elokuuta 2013

Parsa- ja hernerisotto!

Raskas työviikko takana ja kaksi vapaapäivää. Mikä sen parempi kuin tehdä hyvää ruokaa ja nauttia muusta kuin työelämästä :)




HOW TO DO THIS?
Tarvitset:
500g tuoretta parsaa
1 l kasvislientä
50g voita
1 sipuli
300g risotto riisiä
150ml kuivaa valkoviiniä
100g tuoreita tai pakaste herneitä
parmesaanijuustoa

Tee näin:
Pese ja leikkaa parsat. Laita kattilaan kasviliemi ja parsat. Kiehauta 5 minuuttia ja sen jälkeen hauduta vielä noin 5 minuuttia. Sillä välin hienonna sipuli pieneksi. Lisää paistinpannuun voi ja sipuli. Kun sipuli on pehmennyt lisää joukkoon riisi. Anna riisin kypsyä noin minuutin ja lisää valkoviini. Ota parsat pois kattilasta ja soseuta. (SÄÄSTÄ LIEMI). Kun parsat on soseutettu lisää ne riisin joukkoon. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin kaada 1/3 osa kasvislientä joukkoon. Anna kypsyä. Lisää hetken kuluttua lisää lientä. Ja lopuksi lisää loput liemestä ja herneet joukkoon. Kun risotto on valmista lisää parmesaania maun mukaan. Laita tarjolle ja NAUTI!! 

Parasta jäätelöö!!

Miten voikaan olla niin että lähikaupasta voi saada jotain niin hyvää jäätelöö ja halvalla. Tätä jäätelöä on ihana herkutella lämpimänä kesäpäivänä. NAM :)



Tätä jäätelöä saa helposti lidl:istä 0,80 €

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Syntymäpäiväkakku :)

Minua oli pyydetty tekemään syntymäpäiväkakku minun isoäidille. Päätin tehdä helpon ja yksinkertaisen kakun, joten tein perinteisen täytekakun.

















Tässä ohje:

Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Riko kananmunat korkeeseen lasiin. Ota samanlainen lasi kananmunien viereen ja kaada saman verran sokeria, kuin kananmunia on lasissa. Ota vielä kolmas lasi ja kaada siihen saman verran vehnäjauhoja kuin sokeria. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. ( Vinkki! Kun kananmuna ja sokeri seos vatkataan, niin tiedät että seos on kunnolla vatkattu kun taikinaan jää kuvio.) Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita. Sekoita vehnäjauho seos kananmuna seoksen kanssa. Lisää taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. ( voitele 24 cm halkaisijan kokoinen vuoka ja jauhota korppujauhoilla). Laita kakkupohja 175 asteiseen uuniin n. 20 min. Ota pohja uunista ja anna jäähtyä liinan alla.
Kun pohja on jäästynyt halkaisen kakku puoliksi. Kostuta kakku maidolla ja lisää kakun väliin yksi kokonainen piltti ja yksi kokonainen banaani pilkottuna. Laita toinen kerros pohjan päälle ja kostuta. Vatkaa 2dl kermaa kulhossa kovaksi vahdoksi. Lisää kermaan n. 1 dl tomusokeria. Levitä kerma kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. NAUTI!!

maanantai 12. elokuuta 2013

Hullu poro

 Kävin kokeilemassa hullu poroa, jota on suositeltu vaikka kuinka paljon. Oma mielipide paikasta on erinomainen. Asiakaspalvelu oli aivan täydellinen!! Isot plussat siitä :) Ruoka oli maukasta ja sopivan kokoisia annoksia paitsi ohutleike oli liian suuri.
Sorsaa, vihannesten ja yrtti-kermaperunoiden kanssa.
Savuporo keittoa, leivän kera


Jäisiä karpaloita ja lämmintä kinuskikastiketta
Lakka sorbettia ja marja jäähdyke. Ja aivan mahtavat astiat!!


Suosittelen  kaikille :)

http://www.koskiravintolat.fi/hulluporo.html





torstai 18. heinäkuuta 2013

Helppo suklaakakku :)

Tein syntymäpäiväkakun serkulleni. Hän halusi suklaakakun ja itselläni ei ollu kuin kerran aikasemmin kokemusta suklaakakusta. Päätin tehdä jonkun helpon ja yksinkertaisen ja löysin aivan loistavan ohjee netistä!! :) Kakku oli aivan mainio ja ihanan suklainen, tiivis, kostea ja maukas.

 





Pohja:
225g vehnäjauhoja
350g erittäin hienoasokeria
85g kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 soodaa
2 kananmunaa
250 ml (2 1/2 dl) maitoa
125 ml ( 1 1/4 dl) kasviöljyä
2 rkl vanilla uutetta
250 ml (2 1/2 dl ) kiehuvaa vettä

Täyte:
200g suklaata
200g kuohukermaa

Valmistus:
Voitele kaksi vuokaa halkasijaltaan 20 cm / 8in. Sekoita kaikki kakun ainekset keskenään paitsi kiehuva vesi. Kun ainekset on hyvin keskenään sekottunut lisää joukkoon vesi. Kun taikina on sileä, kaada taikina kahteen eri vuokaan. Paista uunissa n. 25-35 minuttia tai kunnes pohjat ovat kypsät. Anna jäähtyä kokonaan.
Valmista täyte: Sulata suklaa ja kerma keskenään vesihauteessa. Anna jäähtyä kunnes se on tarpeeksi jäähtynyt levitettäväksi kakun päälle.
Kakun kokoaminen: Astea molemmat kakkupohjat päällekkäin. (Halutessasi voit kostuttaa kakun maidolla). Lisää kuorutus ja levitä sileäksi. Jäähdytä kakku jääkaapissa. Ennen tarjoilua koristele kakku haluamallasi tavalla. NAUTI :)





maanantai 8. heinäkuuta 2013

Balsamicossa marinoidut mansikat

Itse laitoin pohjalle pienen nokareen vaniljajäätelöä.
Sen päälle marinoidut mansikat. Päälle kermavaahtoa.

Valmistus:

Litra tuoreita mansikoita
1-2 rkl juoksevaahunajaa
2-4 rkl balsamicoa viinietikkaa

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään. Tarjoile kun mansikat ovat jäähtyneet viileiksi.












Koristeeksi: Digestive keksiä ja tuoretta mansikkaa.
     

Suklaalla kuorrutetut mansikat


Valkosuklaalla kuorrutetut tuoreet mansikat.

1 levy panda valkosuklaata
1-2 rkl vispi- tai kuohukermaa

Sekoita suklaa ja kerma. Sulata vesihauteessa. "Dippaa" mansikat sulaneeseen suklaaseen ja laita leivinpaperin päälle. Nauti.
VINKKI! Voit myös sulattaa suklaan ja viedä se pöytään mansikoiden kanssa, ja antaa vieraiden itse "dipata" mansikat.