maanantai 25. marraskuuta 2013

Ravintolapäivä 16.11.2013

Kansainvälinen ravintolapäivä oli 16.11.2013 ja meidän luokka päätti perustaa ravintolan päiväksi. Ideamme oli tehdä erilaisia annosruokia. Tässä on päivän menu:
Alkuruoka:
Kasvissosekeitto, alkupalaleipä savulohimoussella
Grillattu halloumijuustosalaatti
Kalalautanen (sinappisilakka, graavilohi, katkarapuhyytelö ja sienisalaatti)

Pääruoka:
Naudanlehtipihvi, maustevoi, hunajakasvikset, maalaisperunat, punasipulihilloke
Broilerin file, minttu-jogurttikastike, yrtticouscous ja kasvislisäke
Possun file, madeirakastike, hunajakasvikset, kermaperunat
Kasvispihvi, minttu-jogurttikastike, yrtticouscous, kasvislisäke

Jälkiruoka:
Valkosuklaakakku, mustaherukkakastike
Puolukkajäädyke, kinuskikastike
Pannacotta, tuorehedlmäcompotti

Meillä oli aivan mahtava päivä ja kaikilla oli hauskaa ja kiire. Onnistuimme loistavasti ja saimme hyvin rahaa kerättyä luokkaamme varten. :) Meillä on suunnitelmissa, että keväällä on uusi ravintolapäivä. Odotamme innolla sitä :D

Broileria, yrtticouscous, glaseerattua porkkanaa ja minttukastikkeen kera.

Grillattu halloumijuustosalaatti

Kasvissosekeitto, alkupalaleipä savulohimoussella

Kalalautanen

Possun file, madeirakastike, hunajakasvikset ja kermaperunat

Naudan lehtipihvi, punasipulihilloke, maalaisperunat ja hunajakasvikset.



maanantai 18. marraskuuta 2013

Kasvismakaronilaatikko!


Ohje: iso vuoallinen

Puolikas iso sipuli
5 porkkanaa
2 paprikaa
1 palsternakka

1 pussi makronia

3 kananmunaa
5 dl maitoa

Juustoa

Hienonna sipuli ja paprikat. Raasta porkkanat ja palsternakka. Kuulota pannulla, jossa on rasvaa ja mausta maun mukaan. Laita makaroni kiehumaan, kunnes kypsä. Sekoita makaroni ja kasvikset sekaisin ja laita uunivuokaan. Valmista munamaito ja lisä vuokaan. Lopuksi laita raastettua juustoa. Paista uunissa 175- asteisessa kunnes maito on hyytynyt ja juusto ruskistunut (n. 30-40 min).

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Ideoita

Jos teiltä löytyy ideoita, ruoka tai resepti jonka haluatte minun kokeilevan ei tarvi muutakuin kommenttia laittamaan. :D Idean pitää olla jotain ruokaa liittyvää.

perjantai 25. lokakuuta 2013

Fazer cafe, Stockmann Tampere

Olin työharjoittelussa kaksi ja puoli kuukautta Fazer cafe, Stockmann Tampereella. Aivan mahtava kokemus. Pidin työharjoittelusta erittäin paljon :D Opin tekemään paljon uusia ruokia ja käyttämään paljon uusia raaka-aineita esimerkiksi, artisokkaa, sitruunaruohoa, erilaisia liemiä jne..
Maitosuklaa mousse

Pasta Carbonara

Kanasalaatti

COFFEEEE!!!!

Kävin kokeilemassa suosittua Wayne's coffee kahvilaa. Ostin jäälaten kookos siirapilla. Aivan mahtavaa aurinkoisena päivänä :D Suosittelen kaikille käymään sielä. Kahvilassa on paljon pieniä herkkuja kaikille. :D
http://www.waynescoffee.fi/


perjantai 27. syyskuuta 2013



Tiikerikakkumuffinit!



THE BEST LIMEMUFFINS IN THE WORLD!!






Ohje:
400 g pehmeää voita
6 dl sokeria
Vatkaa vaahdoksi.
6 kananmunaa. Lisää kananmunat yksiteleen vatkaten.
6dl perunajauhoja
6 dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
6 tl vaniljasokeria
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä vaahdon sekaan. Jaa taikina kolmeen kulhoon. Sekoita yhteen kulhoon 3 rkl kaakaojauhetta. Sekoita toiseen kulhoon 4 limen kuorta (raastettuna) ja yhden limen meuhut. Anna kolmannen kulhon taikina olla sellaisenaan. Ota esille muffini vuokia ja levita puoleen alkuperäistä taikinaan, ja lisää sen keskelle pieni teelusikallinen suklaa taikinaa. Loppuihin tyhjiin vuokiin lisää lusikalla limetaikina. Paista uunissa 180-asteessa n. 10 minuuttia. Kokeile vielä hammastikulla varmistaakseen kypsyyden. NAUTI   UUNITUOREENA!! :D

Marja-murupiirakka!

Lopputulos
                                                                                                                                                                       Ohje:                                                                                                                                                
muruseos:                                                                                                                                          
8 dl vehnäjauhoja                                                                                                                               
3 dl sokeria                                                                                                                                       
2 tl leivinjauhetta                                                                                                                                
2 tl sooda                                                                                                                                          
2 tl vaniljasokeria                                                                                                                               
250 g voisulaa                                                                                                                                   
Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Jaa muruseos kahteen kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

Pohjataikina:                                                                                                                                  
noin 2/3 muruseosta                                                                                                                      
  2dl piimää                                                                                                                                       
  1 kananmuna                                                                                                                                   
Sekoita ainekset keskenään. Levitä vuokaan.                                                                                                     

Täyte:                                                                                                                                      
1l raparperia, omenaa,puolukkaa,mustikkaa tai muita marjoja,                                                  
2 x 250 g maitorahkaa                                                                                                             
2 dl sokeria                                                                                                                             
2 kananmunaa                                                                                                                         
          3 tl vaniljasokeria
         
       Ripottele pohjataikinan päälle marjat, omenat tai raparperit, Sekoita täyte ja kaada päälle. Ripottele lopuksi muruseosta päälle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin. 45 minuuttia.