maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kasvispiirakka

Tässä on aivan älyttömän hyvä kasvispiirakan ohje. Erittäin helppo tehdä.



Tarvitset:
 1 Valmis suolainen piirakkataikina
n. 200g Parsakaali nippu tai pakastettua parsakaalia
2 punasipulia
1 Punainen paprika
200g fetajuustoa
200g juustoraastetta
4 kananmunaa
Vihreää pestoa
3 dl Ruokakermaa
Pippuria

Tee näin: 

Levitä tasaisesti taikina vuokaan ja paista pohjaa uunissa 175 C n. 10 minuuttia. Pilko vihannekset. Ota jäähtynyt piirakkapohja ja levitä vihannekset päälle. Lisää molemmat juustot ja pippuri. Tee munakerma seos sekoittamalla kananmunat, kerman ja peston lasissa ja kaada piirakan päälle. Paista uunissa 175 C n. 45 minuuttia tai kunnes kauniin kullan ruskea.
Tarjoile piirakka kylmänä (saa olla myös lämmin, mutta maut tulee kylmänä paremmin esiin) salaatin kanssa. 

torstai 25. joulukuuta 2014

Perinteinen Englantilainen kana - purjopiirakka!!

Elikäs tein jonkun aikaa sitten syksyllä kana- purjopiirakkaa ja tein sitä ensimmäistä kertaa ja ilman reseptiä. Eli käytin omaa luovuuttani sen luomiseen. Siitä tuli erinomaista :)




Elikäs aloita ostamalla raaka-aineet ja ne ovat:

1 purjo
1 pkt kanasuikaletta
mustapippuria
suolaa
1 valmis pakaste (suolainen) piirakka taikina
2dl ruokakermaa
1 kananmuna

Paista kanasuikaleet paistinpannulla kypsäksi ja mausta ne. Lisää purjo ja anna pehmetä. Lisää lopuksi kerma. Kauli piirakka taikina ja laita vuokaan. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa n.10 min. Jätä päälle taikinaa. Lisää vuokaan kanakerma seos ja laita sen päälle loput taikinasta. Tee veitsellä viiltoja päälle. Voitele kananmunalla. Paista uunissa kunnes kauniin kullanruskea.


sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Isänpäivä ateria!! :)

Isänpäivänä tein kolmen ruokalajin illallisen. Menuna oli: Alkuruokana kampasimpukka ja jättikatkarapu pizza.  Pääruokana paisettua ankanrintaa ja selleripyrettä.  Jälkiruokana valkosuklaa pannacottaa. Kaikkien ruokalajien kanssa tarjoilin viiniä.

Kampasimpukka ja jättikatkarapu pizza, tomaattipeston, artisokka pyreen ja mozzarellan kera.

Paistettua ankanrintaa, juuriselleri pyrettä, punaviinikastike ja kasviksia.

Valkosuklaa pannacotta passionhedelmän kera.

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Fish ´n´chips

Tein itse fish and chips aterian. Oikein perinteinen englantilainen ruoka.

Tarvitset:
Kuhaa
kananmuna
vehnäjauhoja
korppujauhoja
suolaa
pippuria
perunoita
rypsiöljyä
herneita
voita

Tee näin: Leivitä kuha. ( Eli laita kuha vehnäjauhoihin kunnes kokonaan peitossa. Laita sen jälkeen kananmunaa ja siitä sitten korppujauhoihin.) Laita kuha uunivuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. (Voit halutessasi uppopaistaa kala).

Pese perunat ja leikkaa pienemmäksi. Laita pellille. Laita päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paista uunissa 200 asteisessa n. 30 min. (kunnes kypsiä). Voit halutessasi uppopaistaa ranskalaiset.

Kypsennä herneet ja soseuta herneet. Lisää voita maun mukaan. :)




maanantai 13. lokakuuta 2014

Aivan mielettömän helppo suklaamousse ja vähärasvainen myös!!

Tänään tein hyvin helpon suklaamoussen. Tämä on niin helppo, ettei tässä voi epäonnistua :)  Tämä on myös terveellisempi kuin moni muu mousse.

Tarvitset:

170 g suklaata ( 70 % tai itse käytin 86%).
2 kananmunan keltuaista
4 kananmunan valkuaista
2 ruokalusikallista hieno sokeria
80 ml maitoa

Kattila, kulho, nuolija, ruokalusikka,desimitta, sähkövatkain

Tee näin:

Mittaa ja kaada maito pinnoitettuun kattilaan. Laita levy miedolle päälle. Pilko sekaan suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset suklaan sekaan. Vatkaa valkuaiset omassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Kun valkuaiset ovat vaahdotettu lisää sokeri ja sekoita. Sekoita hellästi Valkuaiset suklaan joukkoon. Laita tarjoilu astiaan ja laita kylmään noin tunniksi. Koristele ja nauti. :)
Valitettavasti kuvat ovat hieman huonolaatuisia.

tiistai 7. lokakuuta 2014

"kaappi ruokaa"

"Kaappi ruoka" tarkoittaa minun mielestäni, sitä että teet ruokaa käyttäen raaka-aineita mitä kaapista löytyy. Tänään tein niin ja päädyin tekemään punajuuri, porkkana ja jauheliha mureketta, tomaatti couscousin kera. Äitini teki puolukkapiirakkaa jälkiruoaksi. 

Mureke:
4 keitettyä punajuurta
4 porkkanaa
200g jauhelihaa
2 kananmunaa
kourallinen auringonkukansiemeniä
suolaa
mustapippuria
2 punasipulia (tai halutessaan voi käyttää tavallista sipulia)
2 valkosipulin kynttä
n. 2dl maissilastuja (corn flakes) tai voi halutessaan käyttää korppujauhoja

Hienonna punajuuri ja sipuli pieneksi. Hienonna porkkana pineksi ja ryöppää ne kiuhuvassa vedessä, siten että porkkana on hieman pehmeämpää. Murskaa valkosipuli.  Sekoita kaikki ainekset keskenään massaksi ja asettele leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. 

Tomaatti couscous:
kourallinen pieniä tomaatteja ( Maun mukaan). Hienonna tomaatit pieneksi. Kaada astiaan couscous jyvät ja päälle kiuhuvaa vettä. Anna turvota, kunnes couscous on pehmeää. Lisää tomaatit ja hieman suolaa. Voit halutessasi lisätä sitruunamehua. 

Puolukka piirakka:
150g voita (sulatettuna)
1dl sokeria
kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Kun voi on jäähtynyt käden lämpöiseksi lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita voi seokseen. Laita taikina piirakka vuokaan. 

Lisää taikinan päälle puolukoita ja sokeria tai survo puolukat hilloksi ja lisää sokeria. 
1 kermaviili purkki
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
kananmuna
Puolukoiden päälle lisää kermaviili seos. Paista 200 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. 






Täytetyt paprikat

Kun teet täytettyjä paprikoita, tämä on se aika kun saat päästää mielikuvituksesi valloilleen ja luovan ajatuksen käyntiin. Täytettyihin paprikoihin ei ole virallista ohjetta, sillä täytteeseen voi laittaa kaikkea mitä kaapista löytyy. Tässä on yksi versio mitä täytin paprikoihin meidän kaapeista.

Raaka-aineet:
Paprikoita
riisiä
suolaa
mustapippuria
kesäkurpitsaa
tomaattia
juustoa
sipulia

Tee näin:
Halkaise paprikat ja poista simenet. Keitä riisi kattilassa. Pilko vihannekset. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja täytä paprikat. Raasta päälle juustoa ja paista 175 -asteisessa uunissa kunnes paprika on pehmeä ja juusto on kauniin kullanruskea.