maanantai 13. lokakuuta 2014

Aivan mielettömän helppo suklaamousse ja vähärasvainen myös!!

Tänään tein hyvin helpon suklaamoussen. Tämä on niin helppo, ettei tässä voi epäonnistua :)  Tämä on myös terveellisempi kuin moni muu mousse.

Tarvitset:

170 g suklaata ( 70 % tai itse käytin 86%).
2 kananmunan keltuaista
4 kananmunan valkuaista
2 ruokalusikallista hieno sokeria
80 ml maitoa

Kattila, kulho, nuolija, ruokalusikka,desimitta, sähkövatkain

Tee näin:

Mittaa ja kaada maito pinnoitettuun kattilaan. Laita levy miedolle päälle. Pilko sekaan suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset suklaan sekaan. Vatkaa valkuaiset omassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Kun valkuaiset ovat vaahdotettu lisää sokeri ja sekoita. Sekoita hellästi Valkuaiset suklaan joukkoon. Laita tarjoilu astiaan ja laita kylmään noin tunniksi. Koristele ja nauti. :)
Valitettavasti kuvat ovat hieman huonolaatuisia.

tiistai 7. lokakuuta 2014

"kaappi ruokaa"

"Kaappi ruoka" tarkoittaa minun mielestäni, sitä että teet ruokaa käyttäen raaka-aineita mitä kaapista löytyy. Tänään tein niin ja päädyin tekemään punajuuri, porkkana ja jauheliha mureketta, tomaatti couscousin kera. Äitini teki puolukkapiirakkaa jälkiruoaksi. 

Mureke:
4 keitettyä punajuurta
4 porkkanaa
200g jauhelihaa
2 kananmunaa
kourallinen auringonkukansiemeniä
suolaa
mustapippuria
2 punasipulia (tai halutessaan voi käyttää tavallista sipulia)
2 valkosipulin kynttä
n. 2dl maissilastuja (corn flakes) tai voi halutessaan käyttää korppujauhoja

Hienonna punajuuri ja sipuli pieneksi. Hienonna porkkana pineksi ja ryöppää ne kiuhuvassa vedessä, siten että porkkana on hieman pehmeämpää. Murskaa valkosipuli.  Sekoita kaikki ainekset keskenään massaksi ja asettele leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. 

Tomaatti couscous:
kourallinen pieniä tomaatteja ( Maun mukaan). Hienonna tomaatit pieneksi. Kaada astiaan couscous jyvät ja päälle kiuhuvaa vettä. Anna turvota, kunnes couscous on pehmeää. Lisää tomaatit ja hieman suolaa. Voit halutessasi lisätä sitruunamehua. 

Puolukka piirakka:
150g voita (sulatettuna)
1dl sokeria
kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Kun voi on jäähtynyt käden lämpöiseksi lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita voi seokseen. Laita taikina piirakka vuokaan. 

Lisää taikinan päälle puolukoita ja sokeria tai survo puolukat hilloksi ja lisää sokeria. 
1 kermaviili purkki
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
kananmuna
Puolukoiden päälle lisää kermaviili seos. Paista 200 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. 






Täytetyt paprikat

Kun teet täytettyjä paprikoita, tämä on se aika kun saat päästää mielikuvituksesi valloilleen ja luovan ajatuksen käyntiin. Täytettyihin paprikoihin ei ole virallista ohjetta, sillä täytteeseen voi laittaa kaikkea mitä kaapista löytyy. Tässä on yksi versio mitä täytin paprikoihin meidän kaapeista.

Raaka-aineet:
Paprikoita
riisiä
suolaa
mustapippuria
kesäkurpitsaa
tomaattia
juustoa
sipulia

Tee näin:
Halkaise paprikat ja poista simenet. Keitä riisi kattilassa. Pilko vihannekset. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja täytä paprikat. Raasta päälle juustoa ja paista 175 -asteisessa uunissa kunnes paprika on pehmeä ja juusto on kauniin kullanruskea.





lauantai 13. syyskuuta 2014

Erilaisia lettuja

Yksi päivä kaverini kanssa päätimme tehdä lettuja yhdessä. No koska emme halunneet tehdä tavallisia lettuja niin pätimme keksiä jotain uutta. Päädyimme tekemään jotain ei niin uutta eli pinaattilettuja, mutta kuitenkin jotain mitä kumpikaan ei ole tehnyt eli suklaa lettuja. Letut ovat siitä mukavia, että niitä voi tehdä niin monta erilaista makua samasta pohjasta. Itse olen aikaisemmin tehnyt tavallisia lettuja, juustolettuja, banaanilettuja ja pinaattilettuja.
Mutta asiaan. Tässä tulee ohje pinaattilettuihin ja suklaa"hippu"lettuihin.

Pinaattiletut:

Tarvitset:
2-3 kananmunaa
2 rkl sokeria
1- 1 1/2 tl suolaa
5 dl maitoa tai vettä
2-3 dl vehnäjauhoja
n. 150 g pinaattia ( jos käytät tuoretta kypsennä ensin paistin pannulla tai kattilassa. Anna jäähtyä).
n. 0.5 dl sulatettua voita.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 15-30 min. Lämmitä paistinpannu ja laita nokare voita pannulle. Kaada taikinaa pannulle joko vähän (jos haluat pienen letun) tai kunnes pannu peittyy. Anna kypsyä kunnes paistopuoli on kauniin kullanruskea ja käännä lettu hetkeksi. Kun olet paistanut kaikki letut voit nauttia letuista puolukkahillon kera.













Suklaaletut ( tai suklaahippuletut):

Tee samanlainen lettu taikina pohja kuin edellinen, mutta laita enemmän sokeria (koska tulee makea lettu). Anna taikinan samanlailla turvota. Sillä välin kun taikina turpoo ota suklaalevy ( 1 levy taloussuklaata) ja pilko palat noin puolikkaan suklaa palan kokoiseksi. Nyt voit aloittaa paistamisen. Laita pannulle voi nokare ja ja kaada taikinaa päälle. Sen jälkeen ripottele päälle suklaata ja anna kypsyä pienellä lämmöllä. Muista laittaa kansi päälle jotta lettu kypsyy päältä. Kun lettu on kypsynyt leikkaa lettu neljään osaan ja laita yksi  letun osa toisen letun osan päälle eli sinulle on kaksi lettua nyt. Laita letut lautaselle ja tarjoile vanilija jäätelön kera.


torstai 21. elokuuta 2014

Tonnikalla täytettyjä avokadoja

Tiedätkösen tunteen ku sinulla on paljon jotain tiettyä raaka-ainetta joka pitäis käyttää mutta ei ole mitään käryä mitä tekisi. Näin kävi minulle. Minun raaka-aineeni oli avokado. Mitä ihmettä mä avokadosta keksin muutakuin avokado pastaa tai salaattia? Noh kun tässä tuli pohdittua hetken niin keksin idean tehdä täytettyjä avokadoja. Joten tässä tulee ohje ja kuvia.

Tee näin:

6 avokadoa
1 pieni punasipuli
1 tonnikala purkki/tölkki
1/2 sitruuna (itse käytin greippiä kun ei ollut sitruunaa)
pipuria
suolaa
ripaus sweetchiliä

Halkaise avokadot ja ota kivi pois. Sen jälkeen "kaiva" hedelmä liha pois ja paloittele kulhoon. Lisään kulhoon sitruunamehu (tai greippi), tonnikala, suolaa, pippuria ja sweetchiliä. Hienonna punasipuli pieneksi ja sekoita seoksen joukkoon. Kun seos on sekoitettu laita avokadon kuoriin seos ja koristele.
Itse tarjoilin avokadot paistetun kesäkurpitsan ja chorizo-makkaran kanssa.






sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Paistettua ankanrintaa

Tänään päätin tehdä paistettua ankanrintaa ja voin sanoo, että siitä tuli niin herkullista!! :)

Ohje:
2 Ankanrintaa (joko pakastettua tai tuoretta).
Voita
Suolaa
Pippuria

Kuivaa paperilla ankanrinnat. Viillä viillot nahkaan. Laita ankanrinnat kylmään paistinpannuun ja laita sekaan nokare voita. Paista nahkapuolta kunnes se on kauniin kullanruskea ja rapea. Käännä puoli ja paista hetken aikaa. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Laita ankanrinnat uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Paista 200 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Ota uunista pois ja anna levätä hetken. Leikkaa ankanrinnat viipaleiksi ja nauti. :)


lauantai 14. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka!!

Nyt kun olen jo päässyt takaisin Suomen puolelle ehdin enemmän päivittämään tätä blogia.

Tuli tässä tehtyä raparperipiirakkaa, koska nyt saa raparperejä hyvin takapihalta tai mökiltä.


Resepti:
Pohja:
150 - 200g voita
1,5 - 2dl sokeria
2 kananmunaa
n. 4 dl vehnäjauhoja (Saa laittaa enemmän. Oman mielipiteen mukaan).
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria


Päälle:
Raparperejä oman maun mukaan
sokeria raparperejen pinnalle noin, desin verran, jotta raparperit eivät ole liian happamia.
1 kermaviilipurkki eli n. 200g
n. 1/2 dl sokeri
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Tee näin: Laita kattilaan sulamaan voi ja lisää joukkoon sokeri. Kun voi seos on jäähtyny noin kädenlämpöiseksi lisää joukkoon kananmunat. Sen jälkeen sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi seoksen joukkoon. Levitä pohja vuokaan. Leikkaa raparperit noin sentin paksuiseksi ja laita pohjan päälle. Ripottele päälle sokeri. Sekoita kermaviilin joukkoon kananmuna ja sokerit ja lisää raparperien päälle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes kypsä. 
NAUTI!!